Fotóim

" A kamera olyan eszköz, amely megtanítja az embereket, hogyan kell látni kamera nélkül." .......... Dorothea Lange

Apa kifőzdéje

Ez az oldal nem nyilvános, ha mégis idekeveredtél, ügyes vagy.

A következő receptek saját ízlés szerint alakítottak, általában több hasonló receptből gyúrva, saját ötletekkel fűszerezve. A receptek különlegessége, hogy nincs hümmögés hogy annyi víz amennyit a liszt felvesz, meg félrebeszélés hogy ízlés szerint só, bors, meg a többi. Ha volna kajafőző automata, akkor ilyen receptprogramok volnának beleírva. Pontosan ennyi cuccot tolsz be a fazékba és a végén kijön a finom hami. A receptlista folyamatosan bővül, ahogy épp kedvem tartja, írok hozzá.

Szerezz be egy sorozat mérőkanalat, 2-300 Ft !

Főételek

Köret

a másnap is finom féle titkos Krumplipüré

1,1 kg konyhakész öreg krumpli
10 dkg Rama margarin
2,5 dl tej
4 ml só
1 ml őrölt szerecsendió (elhagyható)

3 literes lábosba
hasábra darabolom krumplit
felöntöm vízzel hogy ellepje
hozzáadok 20 ml sót
felforralom fedő alatt
nagyon gyenge forrásban tartom 15 percig.
fakanállal ellenőrzöm hogy rendesen átfőtt-e a krumpli.
a főtt krumplit nagyjából leöblítem, lecsepegtetem. (5 percnél nem több)
A krumplit áttöröm, vagy krumplitörővel vagy krumplinyomóval, attól függ, milyen finomra ill. kissé darabosra akarom hagyni.
Én a picit darabost kedvelem jobban.
és a még forró krumpliba a krumplitörővel bedolgozom a margarint, sót és a szerecsendiót
A szürcsölve épp hogy iható forró tejet apránként bedolgozom a krumplitörővel. (3 perc) Ha minden rendben volt és megfelelően lisztes fajta volt a krumpli , akkor a püré állaga olyan, mint a felvert tojásfehérje. 
Fedő alatt tárolom.

....................................................

Nokedli

40 dkg liszt
3 db tojás
2 dl víz
6-8 ml só

Tojást és vizet összekeverem, a sózott liszttel eldolgozom.
Lobogó sós vízbe szaggatom, ( 3 liter víz, 2 teáskanál só )
Fedőt rá, mikor a hab ki akar jönni fazékból, lehalászom és öblítem langyos vízzel.
Lecsepegtetem (5 perc) és az egészet 1-2 cl oliva olajjal elkeverem, hogy ne álljon össze.

....................................................

Tarhonya

60  / 50 dkg gépi tarhonya
6    / 3 cl étolaj
1,5 / 1,25 liter víz
14  / 12 ml só

A tarhonyát olajon megpirítom A pirítást abbahagyom, ha a harmada már elszíneződött.
Felöntöm vízzel, hozzáadom a sót.
Fedő alatt nagy lángon felforralom
Fedő nélkül gyenge forrásban elfőzöm a vizet a megfelelő állagig. (20 perc)
A főzés végén már gyakori kevergetést igényel.
Miután levettem a tűzről, 10 percenként megkeverem míg ki nem hűl, így nem tapadnak össze a szemek. Ha kihűlt mehet rá a fedő.

....................................................

Zsemlegombóc

6  - 10 db zsemle ( ha muszáj, helyette 6x5 dkg kenyér )
1  - 1,7 dl olaj
15 - 25 dkg liszt ( inkább több, mint kevesebb )
5  - 11 ml só
3,5 - 4,5 dl forró víz

4 literes (min. 24 cm) edényben 2 l vizet forralok 20 ml sóval.

A zsemléket felkockázom 1x1 cm-es darabokra, az olajon megpirítom.
Belekeverem a sót és lisztet, a forró vízből kiveszek 3-4 decit, bele a keverékbe, sűrű masszát gyúrok úgy, hogy sűrű, ragacsos kulimászt kapjak.
Vizes kézzel 8-11 db gombócot formázok, főzöm 10 percig.
Ha a víz erősen forr, szétmegy a gombóc, kössön meg a teteje, aztán forrhat jobban.
Az edény olyan legyen, hogy a gombócok lazán férjenek el egymás mellett, mivel fővés közben maguktól forognak !

....................................................

 

Levesek 

 

Tejfölös krumplis bableves

3 literes kukta
15 dkg kicsi kockára vágott füstölt sonka
25 dkg szárazbab (fehér)
2 liter víz
3-4 db babérlevél
10 ml só
5 ml delikát
---------------------------------
0,5 kg 1x1 cm-esre darabolt krumpli
2 dl tejföl 20%

-----------------------------------
rántás
3 cl olaj
45 ml liszt
6 ml pirospaprika
1 gerezd aprított fokhagyma vagy ugyanannyi fokhagymakrém


A sonkából egy leheletnyi olajon elpárologtatom a vizet.
Hozzáadom a megmosott szárazbabot, vizet, babért, sót, delikátot.
A kuktát lezárom, szuszogástól számítva 15 percig főzöm,
lángot elzárom,
Várok 15 percet, majd kinyitom a kuktát
Itt még kemény a bab.
Hozzáadom a fél kiló 1x1 cm apróra vágott krumplit.
Fedőt vissza, szuszogástól számítva 5 percig főzöm,
lángtot elzárom,
Várok 15 percet,
addig a tejfölt simára keverem fél deci vízzel/tejjel,
és elkészítem a rántást
majd kinyitom a kuktát.
Mehet bele a tejföl, elkeverem.
Egyet rottyantok rajta,
Bele a 0,5 dl vízzel/tejjel elkevert rántás.
Megrottyantom és kész.

Elég laktató, másodiknak mehet valamilyen grízes, túrós, mákos tészta, túrógombóc, palacsinta

....................................................

Borsóleves

2,5 literes edény
5-6 dl borsó (fagyasztott is jó)
12 dkg sárgarépa karikára vágva   (csak a friss jó)
12 dkg zöldség hosszában négyfelé vágva   (fagyasztott is jó)
2 evőkanál olaj

A borsót olajon , erősebb lángon párolom keverés közben, míg meg nem ráncosodik a nagyja. Ha letapad, nem erőltetem, továbblépek.

Lángról leveszem, mehet bele:
8 ml pirospaprika
0,7 ml őrölt bors
10 ml só
15 ml delikát

Elkeverem.
Felengedem 2 liter vízzel, forrástól számítva 25 percig főzöm.
A végén folyós tésztát csurgatok bele nokedli szaggatón át, amit
kb. 3 percig főzök. Kész.

folyós tészta:

1 db kicsi tojás
1-2 ml só
45 ml liszt

Csomómentesre keverem.
Az állaga akkor jó, ha kis segítséggel tud csak átfolyni a nokedli szaggatón

.....................................................

Brokkoli krémleves

2 literes edény
2-3 cl olaj
7 dkg hagyma .
40 dkg brokkoli (a fagyasztott is tökéletes)
30 dkg krumpli
6 gr fokhagyma
1 liter víz
2 db erőleves kocka
1 késhegy bors
1 késhegy szerecsendió
5 ml só .
1 dl tejföl

Hagymát aprítom, pirítom. 3 perc
Fél dl vizet apránként hozzátöltve elpárologtatok.
Bele az aprított fokhagyma.
Bele a brokkoli rózsák és a 1x1 cm-es kockára vágott krumpli.
Bele a bors, szerecsendió, só.
Felöntöm 1 liter vízzel.
Felforrás után bele a leveskockák.
Főzőm 20 percig.
Tűzről leveszem, bele a tejföl (vagy tejszín).
Botmixerrel simára darálom.
Megrottyantom, kész.

Tálaláskor ahogy épp kedvem tartja, adok hozzá:
-pirított zsemlekockát,
-reszelt sajtot
-grissinit (PennyMarket)

....................................................

Cukkini krémleves

Hozzávalók:
40 dkg fagyasztott/friss cukkini (2db db kb. 25 cm-es friss cukkini)
30 dkg krumpli (5 db közepes méretű)
10 ml só só (3 kávéskanál)
3 ml morzsolt kapor (1 kis marék apróra összevágva)
7 dkg vöröshagyma (1 db közepes/kisebb)
2 cl oliva olaj a hagyma párolásához
5 ml szójaszósz (kihagyható)
1,25 liter víz
1 db tyúk húsleves kocka (1/2 liter leveshez való)
5 cl tejföl

Megmosom a cukkínit, majd nagyjából hámozva 5-10 mm karikára vágjom, ha nagyobb tök méretű, akkor hámozom, kimagozom, felkockázom. Burgonyát hámozom, felkarikázom, kockázom, mindegy
Én rendszerint fagyasztott, 2x2 cm-re kockázott cukkínit használok, hogy a botmixer elboldoguljon vele. Boltban nem kapható, szezonjában magam rakom el.

Elkészítése:
Olajon üvegesre pirítom a vöröshagymát,
Bele az 5 ml szójaszósz
Rá a darabolt cukkíni
hozzáadom a sót,
pár percig párolom a cukkínit,
Felöntöm 1,25 liter vízzel
Mehet bele a szárított kapor és a krumpli.
Felforrás után megy bele a leveskocka.
Kb. 20 perc alatt megfő.
Leveszem a tűzről.
Bele a tejföl
Összebotmixerelem.
Egyszer megrottyantom.
Kész.

Tálaláskor ahogy épp kedvem tartja, adok hozzá:
-pirított zsemlekockát,
-levesgyöngy levesbetétet
-reszelt (füstölt) sajtot
-grissinit (PennyMarket)

 

Fagyasztott cukkíni

Hámoz, magoz, darabol 2,5 x 2 cm-es kockákra, hogy majd a botmixer elboldoguljon vele. Zacskózom 40 dekásra, irány a fagyasztó.

............................................

Hagymaleves

50  | 75 dkg Vöröshagyma
3   | 4,5 dkg vaj / Rama
3   | 4,5 ml só
30  | 45 ml liszt
0,5 | 0.75 ml őrölt bors
5    | 7 ml morzsolt petrezselyem
1,5 | 2 db erőleves kocka
10  | 15 dkg trappista sajt
1    | 1,5 liter víz

A hagymát félbevágom, hagymafésűvel szeletelem.
1,5 | 2 literes edényben vajat olvasztom
Bele a hagyma, párolom míg összeesik egy kicsit.
Bele a só, kis lángon párolom 50 percig fedő alatt.
Rádobom a borsot, széttört leveskockát, elkeverem.
Rádobom a lisztet, petrezselymet, elkeverem.
Felengedem vízzel, elkeverem.
Felforralom.
20 percig főzöm kis lángon.
Tálaláskor sajtot reszelek a tányér forró levesbe és pirítóst adok mellé.
Lapos tányérban tálalva, az olvadt sajtba nyomva az egész szelet, még meleg pirítós az igazán jó.

................................................

Húsleves,  Csontleves, alaplé


60 dkg állat (vagy 30 dkg állat + 1 kg kopasz csont,                      vagy 80-100 dkg húsos csont)
2 db répa (kb. 30 dkg)
1 db zöldség (kb 15 dkg)
10-15 dkg zeller (kihagyható) vagy 12 gr zöldje
1 diónyi petrezselyem zöld (összegyűrve, kihagyható) 4 gr
5 db kelbimbó (vagy kelkáposzta, kihagyható)
1 kis fej vöröshagyma egészben (kihagyható)
1 ml őrölt kömény + 1 ml őrölt gyömbér (kihagyható)
1 ml gombapor (szárított gomba) (kihagyható)
5 dkg karfiol,
3 dkg karlábé
1 db krumpli 8 dkg
1 db tyúk vagy csirke leveskocka
1 db erőleves kocka
2 db marha leveskocka (vagy 1 kocka és 8 ml só)
(Én 80 deka húsos csontból szeretem főzni a levest)

4 l-es fazék,
Bele a két répát és zöldséget hosszában négyfelé vágom.
Beleteszem a feldarabolt döglött állatot,
2 ,5 liter vízzel felengedem és felforralom.
Felforrás után bele a leveskockákat.
Husit puhára főzöm .
Főzéskor éppen hogy forogjon a víz. Ha erősen forr, a leves zavaros lesz.
Ha sótlan a leves delikátot 1-2 kávéskanállal só helyett.
A kész levest már csak sózni lehet.

Csirkeaprólék, disznó 2,5 óra
tyúk 3-4 óra (szárnyas: ahány éves, annyi óra)
kakas 5 óra
csont 2-3 óra .
Csontlevesnél a zöldségek nem hagyhatók ki, nagyobb fazék kell, jóval több csont, és a csontot kettévágatni a hentessel ! A csont helyett jobb a húsos csont, ilyen is kapható a hentesnél, az ebből készült leves ízre alig különbözik a húslevestől.
2-3 hosszú szál petrezselyemre csomót is köthetsz, főzés után egyben kihalászhatod.
Van aki főzés előtt a csontot 15 percre forró sütőbe teszi, ekkor kifolyik belőle valami véres trutyi, no az nem kell a levesbe. A levesbe való tésztát ne felejtsd el megfőzni !

..................................................

 

Karfiol leves

 

2 - 3 - 3 - 4 literes edénybe a
20-30- 40- 60 dkg tisztított karfiol
15 -22- 25 - 40 ml delikát
1 - 1,5 - 2 - 2,5 kávéskanál só
Ezt felengedem
1 - 1,5 - 2 - 3 liter vízzel.
Felforralom.
Bele vízzel elkevert tejföl.
2 - 2 - 3 - 3,75 dl 20 % tejföl
15 – 20 percig főzöm fedő nélkül.
( Mert ha kicsit erősebb a láng mint kéne, a fedő alól kifut.)
Elkészítem a rántást, közben a leves csendben rotyog.
----------------------------------
Rántás:
3 - 4,5 - 5,5 cl oliva olaj
30 - 40 - 60 - 100 ml liszt
4 - 6 - 8 - 12 ml pirospaprika
A drapp rántásba lángról levéve keverem a paprikát.
Ezt felengedem gyors 1,5 deci hideg vízzel, csomómentesre keverem.
-----------------------------------
Bele a rántást, elkeverem, megrottyantom.
Bele a csurgatott tészta nokedli szaggatón át.
-----------------------------------
Csurgatott tészta:
1 - 1 - 2 - 2 db kicsi tojás
1 - 2 - 3 csipet só
2 - 3 evőkanál liszt
Csomómentesre keverem.
------------------------------------
főzöm 3 percig, lefedve pihen ebédig.

..................................................

 

Karlábé krémleves

3 literes lábos
40 dkg karlábé zsenge tisztított
2 cl olíva olaj
5 ml só tengeri
30 ml liszt
1,5 liter víz
5 dkg sárgarépa
5 dkg krumpli
0.5 ml őrölt bors
10 ml delikát
5 ml szárított petrezselyem
5 ml szárított zellerlevél
1 db erőleves kocka
1,75 dl tejföl 20%

40 dkg 3-4 mm-es csíkokra vágott/gyalult sózott karlábét az olajon kevergetés közben
Puhára párolom, míg a csíkok fakanállal könnyen szét nem vághatók.
Rá a lisztet, elkeverem.
Kevés vizet adok hozzá, elkeverem
Bele a bors, delikát, répa, krumpli, petrezselyem, zeller zöldje, leveskocka.
Felöntöm vízzel.
15 perc főzés.
Leveszem a tűzről.
Hozzákeverem a tejfölt.
Botmixerrel simára darálom.
Megrottyantom, kész.

Betétnek 1 kisebb tojásból galuska noki szaggatóval, 3 perc főzés.
vagy grízgaluska
vagy nokedli nélkül, reszelt sajt + pirítós tálaláskor.

..................................................

Paradicsom leves

360 gr sűrített paradicsom (1 üveg)
1 db babérlevél
115 ml kristálycukor (6-7csapottevőkanál)
10 ml só (3 kávéskanál)
2 ml morzsolt csombor ( borsikafű ) (2 csipet)
1 ml őrölt szerecsendió (1 csipet)
4 dkg vöröshagyma egészben (1 kis fej)
50 ml rizs vagy házi tarhonya (1 marék)
5 ml morzsolt zellerlevél (4 gr friss)
1,5 - 1,75 liter víz

Rántás: 5 cl étolaj, 70- 80 ml liszt (5csapott evőkanál)

Rántást készítek 2 - 3 literes edényben.
Bele a sűrített paradicsom, elkeverem.
Hozzá a víz harmada, elkeverem csomómentesre.
Bele a többi hozzávaló.
Felöntöm a maradék vízzel.
Felforralom, összefőzöm kb. 16 percig
(levesbetétet puhára főzöm)
Kész.
A rizs/tarhonya odaragad az edény aljára, kevergetem, míg fel nem forr, így ki sem fog futni felforráskor.
A sűrített paradicsom helyettesíthető fél liter zúzott paradicsommal, ekkor a víz 1,5-1,6 liter legyen!

................................................

savanyú Tojásleves


25       25 ml étolaj ( 2 evőkanál )
4         5 dkg (kicsi) vöröshagyma
30       30 ml liszt ( 2 evőkanál )
5         5 ml pirospaprika ( 1 teáskanál )
1         1,2 liter víz
2         2 db húsleves kocka ( vagy 1 evőkanál delikát )
7-15    8-15 db fekete bors ( gyenge vesének sok a 15db )
1         1,5 db babérlevél .
2         2 dl tejföl
2         3 ml csipet cukor
2,5      3 ml só
5         5 ml szárított/friss citromhéj ( kihagyható )
1–2      2-3 ml citromlé ( vagy pár csepp ecet )
4         6 db tojás

Előkészítés:
2 literes edény. Hagymát aprítom, borsot két evőkanál közt összeroppantom.
A borsot és babérlevelet fűszertojásba teszem, tejfölös keveréket előkészítem

Az olajjal, liszttel világos hagymás rántást készítek.
Tűzről levéve belekeverem a pirospaprikát.
Jól elkeverve lassan bele a vizet.
Felforrás után bele a tyúk/csirke leveskockák
Bele a fűszereket.
10 perc főzés.
Kis merőkanál levessel simára keverem a tejfölt, cukrot, citromlevet, szárított citromhéjat.
Bele a levesbe, felforralom.
A gyenge forrásban levő levesbe pohárból, egyenként, óvatosan beleeresztem a feltört héj nélküli tojásokat úgy, hogy azok egyben maradjanak.
Keverés nélkül legalább 5 percig főzöm, hogy a tojás kemény legyen, utána fakanállal gyengéden leválasztom az edény aljához tapadt tojásokat.
Főzés után a babérlevelet ( fűszertojást ) kiveszem, nehogy kesernyés legyen a leves !
Tálaláskor tányéronként 1 db tojást is szedek.

Forrás: Frank Júlia CD – „A Te szakácskönyved”

................................................

 

 

Fő fogás, ha nem sikerül akkor főfogás

Katt ide !

 

 

Főzelék

füstölt Babfőzelék

1-2 cl oliva olaj
10-12 dkg hagyma
10-15 dkg füstölt kolbász
10 dkg füstölt sonka

8 ml só
3 db babérlevél
50 dkg száraz bab
1 db füstölthús kocka

vagy ahogy jobban szeretem:

1-2 cl oliva olaj
10-12 dkg hagyma
3-4 cm füstölt kolbász
25-30 dkg füstölt borda

5 ml só
3 db babérlevél
50 dkg száraz bab

-------------------------------------

2 dl tejföl 20%-os
liszt, pirospaprika, fokhagyma, tej

Hagymát aprítom, kolbászt felkarikázom, sonkát 1x1 cm kockákra vágom.

4 literes kuktában olajon üvegesre pirítom a hagymát, hozzáadom a felhasított kolbászt és a sonkát, vagy helyette a füstölt bordát, kb, 2 percig azt is pirítom.
Bele a bab, babérlevél és só.
Felöntöm 2 liter vízzel. Elkeverem.
A bab tetejére pottyantom a kockát (füstölt borda esetén nem kell kocka) és lezárom a kuktát.
50 perc főzés a szuszogás kezdetétől számítva.
Lángot elzárom, a fedő zárat meglazítom, megvárom, míg magától beesik a fedő. (10-15 perc - és innentől már nem kell a kuktát lezárni)
Szűrőn keresztül belekeverek 2 dl tejfölt, megrottyantom.
Belekeverem a rántást, megrottyantom.
Bele a habarás, megrottyantom.
Kész. Feltétként fasírt adható hozzá.
---
Rántás:
35 ml liszt  (3 ek)
7 késhegy pirospaprika
12-14 gr fokhagyma  (4-5 satnya gerezd)
2 dl tej

Habarás:
3 púpos evőkanál liszt
2 dl tej

................................................

Kelkáposzta főzelék


1 -1,1 kg tisztított kelkáposzta (kb 1,7 kg-os fej)
1 liter víz
5 ml morzsolt majoránna
3 ml őrölt kömény
30 dkg burgonya
7-10 ml só
1 db tyúkhús leveskocka ( 1 kocka 1/2 literhez méretű )
1 db marhahús leveskocka

1 kg kelkáposzta megtisztítva, mosva a kuktába. (vastag szárakat kidobom) Elszaggatom a leveleket 4-5 cm-es darabokra.
A téli kelkáposzta levelét le kell forrázni, hogy ne legyen kesernyés.
(elég a már gőzölgősen meleg csapvíz is)
1 tyúk, 1 marha kocka, 1 teáskanál majoránna, 1 kávéskanál kömény, krumpli apróra darabolva, 2 kávéskanál só.
Addig főzöm, míg megpuhul a krumpli. (15 perc)
A végén bele a rántást, megrottyantantom, kész.

Rántás:
65 ml liszt, 5 cl olaj, tűzről leveszem
5-6 ml pirospaprika, elkeverem, 1 ml őrölt bors, elkeverem, bele 2 gerezd aprított fokhagyma, megkeverem.
Felengedem 2 dl hideg vízzel, elkeverem csomómentesre.
Úgy kell időzíteni, hogy azonnal bele lehessen keverni a kelkáposztába.

................................................

Krumpli főzelék

1,5 kg darabolt krumpli (1-1,5 cm)
15 dkg vöröshagyma (1 nagy fej)
3 cl étolaj
1 liter víz
3-5 db babérlevél
10 ml só
4 dl tejföl 20% (nagy pohár)
1 db füstölt hús kocka
10 dkg sonka kis kockára darabolva
5 cm füstölt kolbász szeletelve
5-10 ml majoránna

Rántás:
3 cl étolaj
50 ml liszt
5 ml pirospaprika
4 gerezd fokhagyma (vagy fokhagyma krém)
A rántást felengedem 2 dl hideg vízzel

Habarás:
3 dl tej
50 ml liszt

Előkészítés:
Krumplit hámozom, darabolom, evőkanállal ehető méretűre.
Hagymát, sonkát aprítom.

Készítés:
1 nagy fej hagymát 4 literes edényben 3 cl olajon megpirítok, majd 5 cl vizet apránként hozzáadva párolom.
Bele darabolt krumpli, víz, babér, kocka, só, tejföl, sonka vagy kolbász.
Főzöm, míg a krumpli puha nem lesz. (30-50 perc)
Bele a rántás, megrottyantom.
Bele a habarás, megrottyantom

Feltétnek sült szalonna, fasírt, vagy sült kolbász adható.

................................................

Sárgaborsó főzelék

50 dkg felezett sárgaborsó
2 liter víz
1 db erőleves kocka
1-2 db babérlevél
14 ml delikát
9 ml só
--------------------------
Előkészítés:
minimum 2,5 literes edény
Borsót megmosom
Hagymát darabolom

Elkészítése:
Az edénybe víz, sárgaborsó.
Felforralom. (ki fog futni, de nem baj, még nincs benne fűszer)
Hozzáadom a kockát, delikátot, babérlevelet, sót.
Főzöm, míg a borsó meg nem puhul.( kb. 30 perc )
Bele a vöröshagymás rántás, elkeverem forrás közben.
Habarást bele a főzelékbe, megrottyantom
Tűzről leveszem, hűlni hagyom vagy 10 percig, de csak mert sajnálom a botmixer műanyag alkatrészeit.
Babérlevelet kiveszem, hogy ne legyen keserű a főzelék !
Botmixerrel simára darálom a főzeléket.
Kész.
Fedőt teszek rá, anélkül igen vastag bőr lesz a tetején.
Feltétnek fasírt, sült virsli, debreceni, stb. adható.

Vöröshagymás rántás:
6 dkg vöröshagyma aprítva
30 liszt
40 ml étolaj

Olajban pirítom a hagymát 3 percig, majd elfőzök 1 dl vizet apránként hozzáadva.
Bele a liszt, folyamatos keverés közben 3 perc.
Felengedem 1,5 dl vízzel.

Habarás:
1,5 dl tej vagy víz, 5 evőkanál liszt.

................................................

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 1
Heti: 1
Havi: 224
Össz.: 51 084

Látogatottság növelés
Oldal: Receptek
Fotóim - © 2008 - 2024 - schellyfoto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »